piektdiena, 2007. gada 10. augusts

.mkv video faila konvertācija

Ienāca manā kompī filma ar paplašinājumu .mkv, kas izrādās ir Matroska formāts..
Kodējumu mani pleijeri atpazīst, bet, procesora noslodze uzreiz uz 100%, bilde, skaņa raustās, nekāda jēga.. (kompis Celeron 1.2 GHz 512MB RAM; Ubuntu Feisty) Iespējams, vaina ir tikai šajā, konkrētajā failā, bet, citi nav gadījušies...
Risinājums atradās alltoavi for linux 1.4.1 veidā.
Atvelkam .tar arhīvu, atpakojam, kur nu pierasts, un ejam, kur nolikaam..
Terminālī ievadot

./alltoavi

redzam argumentus, ar kādiem operēt.. manā gadījumā uzliku

./alltoavi /home/janks/filmas/tmp mkv 0 0 650 DIVX50 320 240

visi faili .mkv tiek konvertēti uz .avi, izmantojot Divx 5.0 650 KBps 320x240 izšķirtspējā (vnk šādi parametri bija doti piemērā, neiedziļinājos vairāk)
Process notikās ilgi, bet, rezultātā tur pat parādījās .avi filmucis, kurš pavisam nebremzējot kompim, tika noskatīts..

9 komentāri:

Anonīms teica...

1. mplayer-nogui + gstreamer-plugins-(bad, ugly)

2. vlcplayer - otrajam gan kaut kas nav labi ar skaņu matroska formātā.

Pinus teica...

VLC meegjinaaju, nekas labaaks nebija..

Anonīms teica...

Kadrs. Izmanto MPlayer un vaina nevis konteinerī (Matroska), bet gan video kodekā, kas gandrīz noteikti ir kaut kāds AVC (Advanced Video Codec a.k.a. MPEG Layer-4 Part-10), visticamāk, x264. Jā, AVC High profile ir nežēlīgs, bet tas sniedz izcilu kvalitāti pat pie neticami zemiem bitreitiem, tas ir iekļauts arī HDTV, BD un HD-DVD specifikācijās, turklāt nav jau tik traki: man 720p (1280x720 - šķiet, zemākā HDTV standarta izšķirtspēja, progresīvs attēls - tas nozīmē, ka zīmē visu kadru uzreiz, kā to dara datori, nevis vispirms nepāra un tad pāra līnijas, kā to dara parastie TV) nenoslogo vienu kodolu pat par 50% (tiesa, es izmantoju ffdshow (ffmpeg direct show versija,tātad priekš Windows), kas nāk kopā ar CCCP). VLC ir pēdējā lieta, ko ieteiktu lietot, pamēģini, piemēram, kādu no gg Code Geass relīzēm (laikam 14. vai kādai citai no padsmitajām epām bija specīāli salauzta, lai izmantotu VLC ASS (Advanced SubStation Alpha) implementācijas kļūdu, protams, MPlayer un VSFilter (de facto soft subu renderētājs uz Win un viens no diviem risinājumiem, kas vismaz kaut cik atbalsta ASS attīstītākās iespējas - vektorgrafiku un transformācijas, tomēr ne visas ASS specifikācijas ir implementētas, turklāt tik kādas 4 versijas vispār ir lietojamas - pārējās ir lagu karaļi; MPlayer ir otrs pabeigtākais, bet par VLC un pārējiem nav pat vērts runāt) šī kļūda nepastāv). Jebkurā gadījumā uz *nix MPlayer ir vislabākā izvēle.
P.S. http://www.malakith.net/aegiwiki/Image:Aegisub_ss04.png - neliels paraugs tam, ko ASS var + pie reizes varat aplūkot programmas, ar kuru parasti veic typesetting (otra izplatītākā būtu Adobe After Effects), Linux versija.

Anonīms teica...

P.P.S. Sorry, ka tik haotiski sarakstīju. ;-)

Anonīms teica...

P.P.P.S. Ja vēlies uzzināt, ko vairāk, mani var sameklēt Skype (esmu tur piereģistrējies kā nixxxer). Starp citu, DivX nekam neder, un iesaku uzmanīties ar attēla izšķirtspējas mainīšanu - tā var viegli izkropļot attēlu, turklāt tā kā Matroska atbalsta anamorfismu, tad ķēpa var būt jo liela. Re-enkodēšanai iesaku mencoder (nāk laikam kopā ar MPlayer.

Pinus teica...

Tā jau ir, tikai, es esmu parasts lietotājs- filmu noskatos un viss, dikti dziļi tajā virtuvē nelienu iekšā.. :)
Feinšmekeriem, protams, būtiskas visādas niansītes, bet, domāju, lielākai daļai skatītāju to teorētiski iespējamo labo kvalitāti tā pat neredzēt kaut vai dēļ aparatūras iespējām.. piem. ja es filmu skatos 15 collīgajā monitorā, ar parastajām pāris latu tumbelēm, diez vai ir jēga no dižas kvalitātes.. Protams, labu filmu, kuru gribēšu skatīties atkārtoti uz labākiem dzelžiem, ir vērts piemeklēt..

Anonīms teica...

..Bezmaksas GOM player spēlē. Arī saskāros pirmo reizi ar .mkv failu. Uz VLC attēls raustījās. Uzliku bezmaxsas Gom player-viss ok.

Anonīms teica...

iemacijusies daudz

Anonīms teica...

ko es mekleju, paldies

Tēmas

Par mani